Net terug van een wereldreis

Je bent weer thuis van misschien wel de mooiste reis van je leven. Tijd om weer af te spreken met iedereen die je gemist hebt. Maar eigenlijk heb je het na drie dagen al wel weer gezien. Er is weinig veranderd, je heb weer bijgepraat met je vrienden en je hebt eigenlijk niets gemist. Waarom wilde je ook al weer naar huis? Had je echt niet nog langer weg kunnen blijven?

Je reisspullen slingeren nog een beetje rond in huis. Zal je het opruimen? Of laat je het staan? Wat als je nou gewoon heel snel weer een ticket boekt? Wat als je nou gewoon heel snel weer weg gaat? Ja, je laat je spullen gewoon nog staan. Als reminder om snel weer weg te gaan! Zo lang je het volgende ticket al weer geboekt heb dan val je sowieso niet in een zwart gat na die mooie reis.

Is dit gevoel herkenbaar? Ik heb dit ook ervaren. Sterker nog, iedere keer wanneer ik weer terug kom in Nederland wanneer ik voor een langere tijd in het buitenland heb verbleven dan komt dit gevoel weer terug. Ik heb goed nieuws voor je: je bent aangestoken door het reisvirus en je komt er nooit meer vanaf šŸ˜‰

Maar waarom wil je gelijk weer weg? Wat ga je doen met de tijd dat je toch in Nederland bent? En hoe kan je zo snel mogelijk weer weg?

Waarom wil ik gelijk weer weg?

Je wilt super graag weer weg omdat je het leven mist wat je had. Een leven van dag naar dag. Een leven gebaseerd alleen op de essentiƫle benodigdheden. Iedere dag een slaapplek regelen, opnieuw bepalen waar je gaat eten, genieten van de meest bijzondere natuur, ontmoetingen met de mooiste mensen en iedere dag leven in vrijheid. Volledig doen wat je wilt doen, wanneer je het wilt doen en met wie je dat wilt doen. De plekken bezoeken die jij wilt.

Nu je terug bent in Nederland is daar een einde aan gekomen. Je mist het leven wat je had. Het liefst wil je nog veel meer van dat in je leven. Dat het ook zo kan zijn in Nederland. Helaas werkt het hier nu eenmaal niet. Hier heb je weer verplichtingen. Je stapt weer terug in het leven wat je altijd al leidde (of misschien wel leed).

Daarbij ben je tijdens je reis in contact gekomen met locals en medereizigers die jou bewust en onbewust hebben geĆÆnspireerd. Zij hebben jou laten zien wat er allemaal mogelijk is in het leven. Dat je voor onbepaalde tijd kunt reizen, dat je meer kunt dan je denkt. Dat er heel veel meer mogelijk is dan dat je in je opvoeding hebt meegekregen.

Het werkt verslavend. Je weet dat de wereld super maar dan ook echt super mooi is. Er zijn nog heel veel meer plekken zijn op de wereld die jij nog kunt ontdekken. Geweldige landen die anderen jou hebben aangeraden. Je hebt een waslijst vol tips waar je allemaal ooit nog een keer naar toe wilt gaan. Maar hoe kom je daar? Wat kan je doen nu je net terug bent?

Wat kan ik doen als ik net terug ben van een wereldreis?

Ik ga eerlijk en direct met je zijn en dat is: accepteren dat je weer thuis bent. Accepteren dat het voorbij is en genieten dat je weer in Nederland bent. Want als echte wereldreiziger kan je overal ter wereld al het moois waarderen, dus ook in Nederland. Geniet van de Nederlandse zee, de regen, de bomen, het gehaaste leven.

Genieten van het gehaaste leven in Nederland? Hoe dan? Juist door je reis weet je dat het anders kan. Dat wij ons in Nederland druk maken om niets. Dat mensen over het algemeen altijd haast hebben en gestresst zijn. Hoe bevoorrecht ben jij omdat je weet dat het ook anders kan? Geniet dat je deze kennis hebt opgedaan. Dat je beter weet dan dat. En geniet en van om bepaalde situaties te analyseren en kijk er met liefde naar. Bijvoorbeeld wanneer je op de weg rijdt en iemand naar jou toetert omdat je te langzaam optrekt. Bedenk dat die persoon blijkbaar nog nooit voor langere tijd in het buitenland is geweest om te ervaren dat je ook gewoon relaxt kunt doen. Voel je dankbaar en bevoorrecht dat jij dat wel weet.

Juist doordat je op reis bent geweest kan je meer waarderen wat je allemaal al hebt. Probeer dat gevoel vast te houden door je te omringen met mensen die ook voor langere tijd in het buitenland zijn geweest. Trek je niets aan van de zure mensen in Nederland. Jij hebt je eigen bubbel gecreƫerd op reis. Met jouw levenservaringen en jouw eigen kijk op de wereld. Probeer anderen niet over te halen om hetzelfde te gaan denken en te voelen. Dat heeft geen zin. Dat hebben de mensen eerst zelf te ervaren voordat zij kunnen begrijpen wat jij bedoelt. Het is jouw bubbel en jouw realiteit. Dat pakt niemand meer van je af.

OkƩ, allemaal leuk natuurlijk maar er spookt al die tijd maar ƩƩn vraag rond in je hoofd en dat is:

Hoe kan ik zo snel mogelijk weer op reis?

Dat is ook een simpel maar direct antwoord: je hele leven in het teken zetten van je volgende reis. Als je iedere dag alleen de keuzes maakt die bijdragen aan dat jij zo snel mogelijk weer op reis kan, dan is de volgende wereldreis dichterbij dan je denkt.

Draagt het bij een een nieuwe wereldreis?

Vraag bij iedere keuze die je maakt of het bijdraagt aan dat je sneller op reis zult gaan of niet. Een vriendin vraagt je bijvoorbeeld mee naar een woonboulevard op nieuwe accessoires te shoppen voor in huis. Draagt het bij aan zo snel mogelijk weer op reis gaan? Nee, niet bepaald. Je hebt toch niets aan die spullen als je toch weer weg gaat. Bovendien kost het geld, geld wat je wel anders kunt besteden.

Of vrienden vragen je mee om een biertje te doen in de stad. Draagt dat bij aan zo snel mogelijk weer op reis gaan? Nee, niet direct. Bedoel ik hiermee dat je de komende maanden of jaren als kluizenaar moet leven om zo veel mogelijk geld te sparen om zo snel mogelijk weer weg te gaan? Nee natuurlijk niet, ontspanning is ook absoluut een vereiste! Want zoals ik eerder ook al schreef, geniet vooral van de tijd dat je weer terug bent in Nederland.

Maar wanneer je jezelf elke keer deze vraag stelt bij iedere keuze die je maakt, zorgt dat wel dat je veel bewuster leeft. Daarbij maak je ongetwijfeld een aantal keer de keuze om iets niet te doen omdat het niet bijdraagt aan zo snel mogelijk weer op wereldreis gaan. Al die keren zijn dikke winst. Al die keren dat je nee zegt brengt jou dichter bij jouw nieuwe wereldreis.

Train je mindset

Wat je verder kunt doen is je doorzettingsvermogen en discipline trainen. Een ijzersterke mindset is key als je doelen wilt bereiken. Trek je niets aan van meningen van anderen als je zegt dat je weer weg wilt gaan. Ga niet mee in een leven als de maatschappij van je verwacht door bijvoorbeeld te settelen en een huis te kopen (tenzij het daarna makkelijk te verhuren is als je weer weg bent). Zoek een baan wat misschien niet je droombaan is maar wel geld oplevert om daarna zo snel mogelijk weer weg te gaan. Dit alles heeft doorzettingsvermogen en discipline nodig. Opgeven is geen optie.

Je weet dat het kunt. Je bent al eerder op wereldreis geweest dus waarom niet nog een keer:)?

Wat ga jij doen?

Nu je dit gelezen hebt ben ik benieuwd wat jij gaat doen. Wat is jouw plan? Hoe ga jij zorgen dat je zo snel mogelijk weer weg kunt? Welke gedachtes houden jou misschien tegen om het toch te doen? Deel ze hieronder in een reactie. Door het te delen kunnen we elkaar helpen. Een stimulerende omgeving om je heen is ook key als je je doelen wilt bereiken. Kansen grijpen die op je pad komen ook. Maak dus gebruik van deze mogelijkheid om te delen waar je mee zit. Alleen op die manier kan ik je verder helpen. Op die manier is een wereldreis dichterbij dan gedacht :)!

Over de schrijver

Myrthe Warmenhoven

Myrthe inspireert reizigers om het gevoel van vrijheid ook vast te houden in Nederland. Meer vrijheid in je leven staat voor haar gelijk aan nog meer reizen. Kies niet voor een leven 'wat hoort' maar bepaal je eigen pad.

Hecht jij ook veel waarde aan vrijheid en reizen? Bekijk hier de Guide to Freedom.

Ebook Decision Maker popup

Klaar met het 9-tot-5 leven?

Neem de beslissing om het anders te gaan doen. Download het grats e-book

You have Successfully Subscribed!