Ik weet nog goed toen ik in loondienst was. Ik leefde van vrije dag naar vrije dag, van weekend naar weekend en misschien wel nog erger: van vakantie tot vakantie Was dit het leven waar ik 20 jaar voor geleerd had? Van basisschool tot aan universiteit? Om toe te leven naar de volgende vakantie? Met maar 27 vakantiedagen per jaar is dat best een zuur bestaan. Ik hopte van baan naar baan, maar het aantal vakantiedagen bleven natuurlijk vrijwel hetzelfde. Het idee dat ik dit de komende 45 jaar nog moest volhouden greep mij naar mijn keel. Begrijp mij niet verkeerd, ik had het opzich best wel naar mijn zin. Leuke collega’s (met hier en daar een uitzondering maarja dat hou je toch) en een goedbetaalde ambitieuze baan. Maar dit kan het hele idee van het leven toch niet zijn? Het strookte in ieder geval totaal niet mijn de grootste waarde in mijn leven: vrijheid. Naarmate ik de leeftijd kreeg van samenwonen. huis kopen, kinderen krijgen werd mijn gevoel van complete paniek alleen maar groter. Waarom? Dat alles betekent een nog grotere afhankelijkheid van mijn baan. Nog dieper met je knieën in de shit! Noooo way! De ratrace had mij in mijn greep. Ik was een hamstertje in een molen. Ik besloot uit de molen te springen. Nouja, niet alleen uit de molen, maar gelijk uit de hele hamsterkooi! Hierover later meer. Hoe zit dat bij jou? Leef jij ook van vrije dag naar vrije dag, van weekend naar weekend of van vakantie tot vakantie? Check waar er bij jou ruimte is voor verandering. Het leven is veel te kort voor dit soort gedoe.  X Myrthe p.s. Opzoek naar inspiratie tijdens je werk of voor onderweg? In mijn podcast deel ik inspirerende inzichten met jou. Te beluisteren via SoundCloudSpotify en iTunes p.p.s. Liever persoonlijk contact? Plan een gratis inspiratiegesprek in. Hierin kijk ik 1 op 1 wat er voor jou nodig is om meer vrijheid in je leven toe te voegen en wat dat voor jou betekent.
Ebook Decision Maker popup

Klaar met het 9-tot-5 leven?

Neem de beslissing om het anders te gaan doen. Download het grats e-book

You have Successfully Subscribed!