Je leven is het resultaat van de beslissingen die je maakt…

Weet zeker dat de beslissing die je maakt niet de verkeerde is

Belangrijke beslissing

Je moet een belangrijke beslissing maken. Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, relaties, carrière of tijdmanagement.

t

Keuzestress

Je weet niet wat de juiste keuze is. Je bent bang om de verkeerde keuze te maken.

Mening van anderen

Je voelt de ogen van je omgeving in je rug. Wat gaan zij van jouw keuze vinden? Hoe ga je daar mee om?

Je leven is het resultaat

van de keuzes die je maakt

De momenten in mijn leven waarop ik een belangrijke beslissing moest maken weet ik nog goed.

Bijvoorbeeld die keer toen ik het niet naar mijn zin had op mijn werk en ik voelde dat ik echt een andere baan wilde.

Of die keer dat ik besloot ontslag te nemen om op wereldreis te gaan.

Of toen ik besloot om te stoppen als mede-eigenaar van een bedrijf en mijn eigen bedrijf te starten.

Deze beslissingen zijn het resultaat van het leven wat ik nu leidt. Als ik op die momenten iets anders had besloten, dan had mijn leven er nu heel anders uitgezien.

Wanneer ik een belangrijke beslissing moest maken raakte ik volledig in paniek. Deze beslissing had invloed op de rest van mijn leven. Wat als ik het verkeerde kies?

Ik vroeg aan iedereen in mijn omgeving wat ik moest doen. Maarja, zij hebben natuurlijk ook niet het ultieme antwoord. Zeker als ik verschillende adviezen kreeg raakte ik nog meer gestrest, verdrietig en gefrustreerd.

Uiteindelijk maakte ik een keuze. Maar wat als ik nu het verkeerde heb gekozen? Wat als ik spijt krijg van de keuze die ik heb gemaakt?

Soms ging mijn keuze in tegen het advies van anderen. Wat als zij toch gelijk hebben? Hoe ga ik om met mensen die het helemaal niet eens zijn met mijn beslissing? Wat als mensen boos op mij worden?

 

Ondanks dat ik het doodeng vond om die beslissingen te maken, kreeg ik vanuit verschillende kanten in mijn omgeving te horen dat ze respect voor mij hadden. Ik durfde beslissingen te maken waarbij ik puur naar mijzelf luisterde in plaats van uit te gaan wat ‘normaal’ is in onze maatschappij. 

Ik realiseerde mij dat dit mijn kracht was. Ik besloot mijzelf te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling om hier nog heel veel meer over te leren. Dat is wat ik gedaan heb en ook nog steeds doe.

Nu zie ik om mij heen zoveel mensen blijven hangen in een leven waar ze diep ongelukkig mee zijn. Het erge is: ze ontkennen dat het zo is omdat ze deze pijn niet willen voelen.

Ze durven niet de beslissingen te maken die er voor nodig zijn om het leven te leiden wat ze willen. Dat zijn de mensen die later spijt krijgen van alle dingen die zij nooit hebben gedaan in hun leven. De juiste beslissingen kunnen en durven maken is de sleutel tot het mooiste leven wat je maar voor kunt stellen.

Myrthe heeft mij enorm geïnspireerd met haar manier van denken en leven. Ze doet de dingen echt op haar eigen manier, volgens haar eigen regels. Authentiek en vol lef. Een inspiratie voor velen.

Birgit Kraijenoord 

i

Decision Maker

Aan het einde van de Decision Maker voel je welke beslissing voor jou de beste zal zijn.

Altijd handig

Handig om te bewaren wanneer je een volgende beslissing moet maken.

Inclusief 3 podcasts

Over bewuste keuzes maken en omgaan met je omgeving.

Myrthe heeft mij geïnspireerd om echt voor mijzelf te kiezen en te luisteren naar mijn hart. Wanneer ik nu een keuze maak dan vraag ik mijzelf af: is dit echt een keuze vanuit mijn hart, of toch beïnvloed door mijn omgeving?

Myrthe Lisanne Glasbergen